Kuru saçlar için öneriler

kuru saç
Kuru saçlar yıkandıktan sonra kuruyana kadar istenilen kıvamdadır. Kuruduktan sonra hem kabarmalar meydana gelir hemde nemi yok olur.

Bu nedenle saçı yıkamadan önce saç bakım yağı ile parmak uçlarınızla ovalamak suretiyle masaj yaptıktan sonra uygun şampuanla yıkamak ve saç kurutma makinası ile fazla kurutmamak çözüm olabilir. Saç kurutma makinanızın iyon özellikli olmasına dikkat edin.İyon özellikli makinalar saç kabarmasını elektriklenmesini önler.

Saç bakım yağları arasında çam terebentin,argan yağı,badem yağı gibi yağlar bulunur.Bunların karışımı şeklinde yağlarda vardır. direkt olarak saç diplerine ve uçlarına kadar uygulanabilir. Veya şampuanın içerisine karıştırılabilir.

Saç maşası ile düzleştirmekte saçın kurumasına ve saç tellerinin incelmesine yol açar.Bu nedenle düzleştirilecek saçın boyalı olması saç tellerini maşanın zararlarından korur.

Saç kremi kullanmakta kabarmayı önler.Fakat saç kremi saç köklerine değdirilmmelidir. Saç kremi saç telleri içindir Saç derisi için değil.

Bu öneriler haricinde sirke,yumurta gibi besinleri saça uygulamanız tavsiye edilmez. Saç derisine değdiği takdirde deride kaşıntıya sebep olacağından kaş yapayım derken göz çıkartma riski vardır. Yumurta rafadan güzeldir kafada değil:)


Reactions

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Kuru saçlarınız için doa kozmetiğin katı hindistan cevizi yağını öneririm... Saçlarımı yumuşacık yapan bir yağ. Isıtıp uyguluyorum. Deneyin derim..

    YanıtlaSil