Chia tohumu ile zayıflamak

Chia tohumu, azteklerin ve mayaların da kullandığı M.Ö 3500 yılından beri kullanılan besin değeri yüksek bir ada çayı tohumudur. İçeriğinde %30 miktarında yağ bulunan chia tohumu omega 3 bakımından zengindir. İki yemek kaşığı chia tohumunda 135 kalori, 4 gram protein, 9 gram yağ, 12 gram karbonhidrat ve 11 gram lif vardır. 100 gramı kalsiyum, demir ve magnezyum ihtiyacının yarısından fazlasını karşılar.

Chia tohumu nasıl kullanılır?

Chia tohumu ile zayıflamak isteyenler yemeklerin içerisinde kullanabilirler. Örneğin;

  1. Salatalara veya soslara ekleyerek kullanabilirsiniz.
  2. Suda bekletildiğinde jel kıvamına geldiğinden tatlı kaşığıyla da yenebilir. 
  3. Yumurta kırdığınızda kasenin içinde bekletebilirsiniz. 2 adet yumurtayı kaseye kırın, içerisine 1 yemek kaşığı Chia tohumu, 1 yemek kaşığı süt, bir çay kaşığı nane, kekik, pulbiber ekleyip karıştırın. 15 dk bekletip tavaya dökün.
  4. Yoğurdun içine eklenebilir. 1 kase yoğurda 1 yemek kaşığı Chia tohumu, 1 çay kaşığı tarçın, 1 avuç içi kadar ceviz ekleyip bekletin ve afiyetle yeyin.

Chia tohumu diyeti yaparak zayıflamak mümkündür. Tokluk hissi yarattığından fazla yeme alışkanlığınızın önüne geçer. Fakat sadece bu tohuma umut bağlamak doğru değildir. Diyet yapmanın yanı sıra günlük rutin haline getirilmiş hareketleri tekrar etmek gerekir. Ayrıca günlük 48 gramın üzerinde kullanılması uygun değildir.



Chia tohumu


Fiyatı Gör




Reactions

Yorum Gönder

0 Yorumlar